Hörde jag semifinal i årets upplaga av Hela Sverige Bakar? Alltså så overkligt men löjligt kul! Jag svävar precis över marken med ett leende. Men dom där små smördegs båtarna vi gjorde igår när det var franskt tema höll på att knäcka mig, jag tänkte verkligen att nu är det kört. Så otroligt tight med tid och en deg som inte fäste mot silikon formen, att jag ändå höll humöret uppe var nog det som räddade mig. Jag hade trots kaos i hjärnan kul, mycket tack vare mina medtävlande och Johan Och Tina. Vilka sköna människor jag lärt känna, tänk er att jag började dagen med asgarv och avslutade dagen med asgarv. Hur gött? Synd bara att Cissi fick lämna, den goa fina kvinna Å DÄÄ! Så nu laddar vi för nästa vecka då det blir orolig stressnivå. Något snäpp värre än allt jag gjort tidigare (förutom att föda barn). Värsta tänkbara kan jag nog ärligt säga (förutom att uppfostra barn då). Så heja på oss alla fyra men håll tummarna lite extra för att jag kan ta mig en plats i finalen. Jag kommer ge allt jag har och lite till!
SEMIFINAL!!!!!
Du kanske också gillar...

Nutelladipp!
Min äldste sons nya fredagsmys favvo! Frukt och bär som doppas i denna härliga dipp gjord på hasselnötscremé. Jag hade inga problem att hjälpa honom att äta upp den. Det blev nätmelon, physalis, jordgubbar och hallon till. Normalt köper jag inte jordgubbar i februari men skulle fota ett sommaruppdrag så vi käkade upp rekvisitan. Helt … Continued

Saltlakritskräm med bakad & picklad rabarber samt rostad vit choklad.
I början på maj var jag på restaurang Tullhuset på Hönö och gjorde en take-over. En hel kväll fullspäckad med desserter. Denna fick högsta betyg och jag fattar verkligen, det är min favorit med! På höst/vinter picklar jag fänkål till lakritskrämen men nu föll det på rabarber. Mängden lakrits styr ni själva men jag drar … Continued

Rabarberdessert i glas
En ”slänga ihop dessert” på 10 minuter kanske? Jag älskar rabarber med grädde och ihop med lite god kaka eller kex blir det en dröm! Perfekt att bjuda många på då den är väldigt enkel och snabb att göra. Tänk på att rabarbern är godast när den fortfarande är lite krispig, den skall vara syrlig. … Continued

Krämig Zucchinipasta med parmesan, citron och pinjenötter
Krämig Zucchinipasta med parmesan, citron och pinjenötter

Mazarinpaj med pumpafröfyllning & äpple.
På finaldagen i Hela Sverige bakar gjorde jag en liten tarte med pumpafröfyllning, passion och nektariner (tror jag, minns inte riktigt vad jag hade i faktiskt). Här gör jag den istället som en stor härlig paj och tillsätter äpplen. Pumpafrön ger en sjyst kryddig beska och en kraftigare smak än vanlig mandelmassfyllning, så sötman blir inte lika … Continued

Rårörda lingon
Jag vill i stort sett ha lingon till all husmanskost, men jag tycker inte det finns någon bra att köpa då dom antingen är för söta eller för mosiga. Så på endast två ingredienser gör du en perfekt ”sylt” till de där köttbullarna eller varför inte till en smarrig Wallenbergare?