
Pavlova med hallongrädde & mangocurd är väl en perfekt påsktårta va? Alla får varsin liten bakelse fast den håller ihop som en tårta. Och lite likt ett ägg i formen va? Fast alltså en bit är lite lite så du bör absolut sno till sig en bit till! Minst.. Mangocurd, frasig maräng och krämig hallongrädde var helt i harmoni!

Barnen slukade den, jag var osäker på att dom skulle gilla mangocurd, men som sagt det blev slickade fat här hemma. Älskar när dom är tysta och bara äter, då vet jag att det är ett lyckat recept.

Mitt i fotograferandet så trillade en skärm över hela tårtan så den är lite skavd här och var, glad jag hann ta några bilder, ja det kom ut en del svordomar! En del.. En hel del..
Chokladbollar med Oreo
Ingredienser
Chokladbollssmet
- 125 g smör
- 1 dl strösocker 90g
- 1 tsk vaniljsocker 5g
- 3/4 dl kakao 30g
- 4 dl havregryn ca 150g
- 6 st Oreo-kakor
- 1/2 dl Kallt bryggkaffe 50g
- 1 nypa flingsalt
Garnering
- 100 g smält choklad
- 1 tsk rapsolja
- 4 st hackade Oreo-kakor
- strössel
Instruktioner
Gör så här!
- Mixa alla ingredienser i matberedare och rulla ca 24 stycken chokladbollar, lägg på en plastad bricka i kylen 10 minuter.
- Smält chokladen i en mugg och tillsätt oljan. Doppa bollarna i chokladen, lägg på ett bakplåtspapper och strö över valfri garnering. Eller skippa att doppa och rulla direkt i Oreo smulorna. NJUT!