Desserter, Påsk

Pistagecheesecake med lemon curd & Lotus kex

0 röster

Pistagecheesecake med lemon curd & Lotus kex är en dessert jag gärna äter varje dag! Varje vecka, året om! Enkel att svänga ihop och vrålenkel att älska! Det finns sötma, syra, krämighet och krisp, ja allt jag vill ha i en dessert.

Har ni testat Lotus kexen? Tänk er en kombo mellan pepparkaka och kolakaka, SÅ goda! Jag köper ofta dom till teamet när vi filmar på Ica och då gäller det att vara snabb! Dom tar slut på ett kick. Visst klassas det här in som en påskdessert va? Jag tror nog vi gör den här på långfredagen och tårta på påskafton. Vi kommer vara på landet i påsk och där älskar alla sötsaker!

Pistagecheesecake med lemon curd & Lotus kex

Ingredienser

Pistagecheesecake med lemon curd & Lotus kex

  • 4 glasdesserter

Lemon curd

  • 1 1/2 dl citronjuice
  • Rivet skal från 1 citron
  • 2 hela ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 50 g kallt smör i kuber

Pistagecheesecake

  • 1 dl pistagekräm Gridellis = asgod
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl florsocker

Garnering & fyllning

  • 100 g Lotus Biscoff kex ca ½ pkt
  • 1 ask färska hallon

Instruktioner

Gör så här.

  • Börja med din lemon curd. Vispa ihop alla ingredienser förutom smör i en metall eller glasbunke och ställ över ett vattenbad. Rör hela tiden tills din curd börjar tjockna eller når 83 grader. (Den här är en lite lösare variant) Ta av från plattan och sila av med finmaskig sil, rör i smöret tills det gått in i krämen helt. Plasta direkt mot curden och ställ i kylen minst en timma. Häll sen upp i en spritspåse.
  • Vispa ihop pistagekrämen i en bunke tills den är krämig. Häll ner krämen i en spritspåse med rund tyll. Lägg i kylen till montering.
  • Smula kexen i en mortel eller häll ner kexen i en påse och slå en kavel över tills du har fina smulor.
  • Lägg några skedar kex i botten på ett glas, spritsa en rejäl klick med pistagekräm, spritsa på lemon curd. Häll på mer kex, spritsa lite extra pistagekräm och garnera med färska hallon.

Författare: Carina Nilsson

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x