Brownie med mörk chokladganache
I samarbete med Ankarsrum tog jag fram en seg härlig brownie med en len mörk chokladganache. En riktig dröm för oss chokladälskare. Servera med syrliga bär och en klick grädde, succé garanterat! Självklart skall det strös över lite flingsalt på toppen. Just denna dag när jag skulle fota så var ALLT flingsalt slut, har aldrig … Continued
Rispuffstårta med punsch
Redan som barn var jag lite ”udda” med mina smaker, när mina kompisar valde vanilj- och jordgubbsglass så tog jag helst ägglikör och romrussin. Och min favorit godis var dom där punschflaskorna med foliepapper runt. Inte helt normalt kanske men jag behövde definitivt inte dela med mig. Köpte jag salta godis S så köpte jag såklart … Continued
Pumpasoppa med kokosgrädde
Jag är riktigt förtjust i smaken av pumpa, både i matlagning och bakning. Den är söt men full av smak, nästan kryddig. Jag hade ingen mat hemma igår och var super hungrig (som vanligt). Som tur va hade jag pumpapuré kvar från en kaka jag hade bakat i helgen. Så jag kunde slänga ihop en … Continued
Pavlova med äpple och björnbär.
En barnsligt god tårta det här! Frasig maräng toppad med syrliga äpplen och björnbär med en chokladgömma för lite extra crunch. Och sen en len lättvispad havregrädde på det. Ljuvligt är bara förnamnet! Tårtan tog jag fram i samarbete med Aito, där jag använt mig av deras havregrädde – ”Aito Oat for Wipping”. https://kaslinkaito.se/produkter/aito-oat-for-whipping/ Det … Continued
Ugnsrostad pumpapuré
Här kommer ett super enkelt recept som ni kommer få mycket användning för. Idag har jag bakat en kryddig pumpakaka och imorgon blir det en mustig pumpasoppa. Så gör dubbel sats direkt, det går toppen att frysa in. Tänk då på att frysa rätt mängd direkt, jag vet att jag skall ha 300g till min … Continued
Äppeltårta med mascarponekräm och rostade hasselnötter
Här har ni hösttårtan deluxe! Fullproppad med kanel och äpplen, en smakkombination jag aldrig tröttnar på. Kanel funkar året runt men det är något extra när hösten kommer, jag vill dra över kanel på det mesta då. Jag har en förkärlek till mascarpone om man drar i lite syra, annars blir det för sött! Tårtan … Continued