2

kolabullar med salta jordnötter

Vissa infall är bättre än andra! Ni vet när inspirationen och smakkombinationerna bara kommer av sig självt! Och ännu bättre när resultatet blir topp! Sötma, sälta, saftighet ja ni fattar! Det är lite brioche över den här bullen, jordnötterna och några svep med flingsalt gör det omöjligt att ta bara en. Och det bästa av … Continued

0

Brownie med vispad pannacotta på hallon & svarta vinbär.

Seg härlig brownie med en len vispad pannacotta på hallon och svarta vinbär, toppad med frystorkade hallon. Kan det vara något att sätta tänderna i? Nästa vecka fyller min äldste son 9år, jag tror nog det får bli en sån här då. Han älskar ju allt som är rosa och hjärtan så det blir ju perfekt, … Continued

0

Nutelladagen!

Nu finns det verkligen en dag för allt, tur är väl att vi kan välja själva vad vi vill göra med alla dessa dagar. Nu går jag på min egen känsla och delar bara det jag känner för att baka och fota. Vilket känns väldigt bra! När jag startade mitt instgramkonto kände jag en enorm … Continued

0

Banoffee pie i glas

Enklare än så här blir det nog inte va? Ja det skulle vara att vispa grädden då.. Eller att skiva banerna. Jag hade dulche Leche kvar från ett bullbak tidigare i veckan så det var ju bara att komma på något enkelt och gott där den skulle få briljera. Plus att bananerna sjöng på sista … Continued

2

Citronkladdkaka med pistage & syrlig frosting

Oj oj oj oj! Alltså syrliga bakverk är nog det bästa som finns? Jag tog inspiration från Camilla Hamids app ”Bakakutet” . En genialisk bakapp. Jag hade alldeles för många citroner som höll på att bli dåliga och kom att tänka på hennes app. Där kunde jag bara skriva in ”citron” och så fick jag … Continued

0

Filmjölkslimpa med morot, nötter & frukt.

Visst är det gott med dessa filmjölksbröd? Plus att det är perfekt att tömma halvfulla påsar med nötter och frön i smeten, jag blandar nötter hejvilt. Detsamma gäller torkad frukt, släng i det du har, kanske aprikoser, russin eller tranbär? Brödet passar till både sött och salt pålägg, bär eller grönsaker. Recept på dessa vackra … Continued

2

Semmeldessert i glas.

Okej nu snackar vi lyxig restfest alltså! Jag hackade lite kakor jag hade i frysen sen semmelgrottan, mandelmassa som blev över från senaste semmelbaket och lättvispad grädde. Och som grädden på moset testade jag att göra några kolaflarn som brinken tipsat om. Så det enda jag bakade nu var kolaflarnen, och det var ingen ansträngning … Continued

0

No-bake morotskaka med lime & kokos

Någon mer än jag som verkligen gillar raw-bakelser? Nötter, kokos och bra dadlar är ju supergott så vad kan gå fel? Plus att du har en bakelse på typ 20 minuter. Hepp! Okej det kan bli för sött för min smak men då kompenserar jag med rejält mycket lime och citron. Frostingen är busenkel, endast … Continued

0

Frasiga smördegspaket med hasselnötskräm.

Restfesten fortsätter här hemma. Vissa dagar vill jag bara ha något att baka, vissa dagar vill jag bara ha något smarrigt att äta, vissa dagar bakar jag för att jag är sugen på att fota. Och ibland måste jag baka för att det är fullt i frysen av matvaror som håller på att passera bäst … Continued

2

Semmelrulltårta? Japp du hörde rätt!

Semmelrulltårta – Ljuvliga semlor på nolltid.

0

Hjortronfyllda smördegspaket.

Frasiga härliga smördegspaket fyllda med hjortron, hasselnötter och mandel. Mums! Superduper enkla och vrålgoda såklart! En rejäl efterrätt som passa fint med valijglass eller grädde. Du kan byta ut sylten mot bär eller annan sylt. Du ta vad du har helt enkelt.

0

Semmelgrottor?

Jag älskar ju semlor, det är ingen nyhet. Men härom dagen fick jag en snilleblixt och bakade semmelgrottor med min yngste son. Spröd kardemummamördeg, mandelmassa med en gnutta punsch och lättvispad grädde. Vad kan gå fel? Semmelgrottor känns som rätt namn tror jag, grottsemlor låter lite för grovt va? Det blir alltid väldigt hysteriskt kring … Continued

0

Vi bakar småkakor!

Som vi älskar småkakor här hemma! Jag lovar att dela fler recept med er under våren. Jag har ju alldeles för få recept på småkakor här med tanke på att det är det bästa jag vet! Här har ni ett litet gäng https://saltsomsocker.localhost/category/recept/smakakor/ Ikväll bakar jag och min yngste hallongrottor. En av hans favoriter, det … Continued

2

Restfestkaka!

Min typ av kaka helt klart! Dels gillar jag att blanda bär, men framförallt gillar jag att inte slänga mat. Jag hittade röda vinbär ifrån vår trädgård, och vildhallon från landet blandat med köpe-blåbär ur vår knökfulla frys. Lycka när jag hittade svartvinbärsbladsocker i en låda.. Det fick också hänga med ner i smeten. Det … Continued

0
Mat

Pasta Napolitana aka pasta i tomatsås.

Min paradrätt när vi är i Italien helt klart. Är tomatsåsen bra då är det banne mig det godaste som finns. Men det måste vara bra tomater, annars faller rätten pladask. Att det skall vara perfekt kokad pasta till behöver jag väl inte nämna va? Tomatsåsen kan kryddas med vad du gillar såklart, jag föredrar en … Continued

0

Nyårstips!

Jag har samlat lite extra bra nyårsrecept till er, ni hittar dom här https://saltsomsocker.localhost/category/recept/nyarsrecept/ Jag hoppas ni får ett ljuvligt slut på 2019, jag är extremt glad att få dela mina recept med er här på bloggen. Tack igen för att ni håller mitt flöde levande! TACK!

0

Glöggkokta päron med mascarponekräm och pistagenötter

Glöggkokta päron är verkligen så gott och ihop med syrlig mascarponekräm blir det ännu godare. En liten men väldigt god dessert, receptet är beräknat till åtta små desserter med funkar fint att servera till fyra men då med ett helt päron per person. Päronen funkar även fint som tillbehör på ostbrickan om du inte är … Continued

2

Rawbollar med lakrits & citron

När sötsuget kickar in och godis förrådet ekar tomt då slänger jag ihop dessa på 10 minuter och bara ”mölar” i soffan. Dadlar har vi alltid hemma då vi har en lätt besatthet för bacondadlar.. nötter finns för det mesta och det går ju att mixa i vilka nötter som helst jag lovar! Även frön … Continued

0

äppelcarpaccio med gräddädel, gula russin och pistage.

Magiskt fräsch förrätt på ljuvliga äpplen. Sötma, syra, sälta, crunch ja den har allt. Och busenkel såklart! Förrätter skall gå fort som attans tycker jag. Dock äter jag gärna en dubbel portion som lunch. Vrålgott! När jag väl ”sätter” en rätt efter mina smaklökar fäller jag ofta en tår och grymtar när jag äter! Borde … Continued

0

Minipavlova med passionscurd

En perfekt nyårsdessert och den går att förbereda flera dagar innan vilket är perfekt då många har flera rätter att styra med på nyår. Marängen håller i minst en vecka i en tätsluten burk. Och passionscurden håller lika länge i kyl. Så det enda som behöver göras är att vispa grädde och montera strax innan … Continued