Det enkla är många gånger det godaste, just den är desserten passar perfekt in där! Len krämig pannacotta med en skön sötma som får en stöddig liten utmaning av de syrliga bären. Perfekt kombo! Så har du glömt bort juldesserten till idag så är det här räddaren i nöden. Receptet finns även i min bakbok ”salt som socker”.
Saffranspannacotta med rödavinbär
Ingredienser
Pannacotta
- 1 liter vispgrädde
- 1/2 dl strösocker 45g
- 2 pkt saffran 1g
- 4 st gelatinblad
Gelé
- 1 st gelatinblad
- 2 dl rödavinbärspuré 200g
- 2 msk strösocker 25g
Garnering
- 10 – 20 st krossade pepparkakor
Instruktioner
Pannacotta
- Koka upp grädde, socker och saffran i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
- Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter, krama ur och tillsätt gräddblandningen. Rör ordentligt tills gelatinet smält.
- Häll upp i glas eller djupa skålar och låt stå i kylskåp tills pannacottan stelnat.
Gelé
- Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter. Koka upp puré och socker och ställ åt sidan. Krama ur gelatinet och tillsätt purén, rör ihop till en len gelé.
- Sila av och toppa pannacottan med gelén. Låt stå i kylskåp i ytterligare minst 30 minuter.
- Ta ut ur kylen minst 20 minuter före servering. Garnera med krossade pepparkakor och njut!