Go Back

Saffranspannacotta med rödavinbär

En krämig pannacotta med mycket saffrans smak som vägs upp av syrliga rödavinbär. Byt ut bären efter vad du har hemma och efter säsong, men välj ett bär med hög syra. 
Måltid Fest
Tillagningstid 30 minuter
i kyl 3 timmar
Total tid 30 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser

Pannacotta

  • 1 liter vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker 45g
  • 2 pkt saffran 1g
  • 4 st gelatinblad

Gelé

  • 1 st gelatinblad
  • 2 dl rödavinbärspuré 200g
  • 2 msk strösocker 25g

Garnering

  • 10 - 20 st krossade pepparkakor

Instruktioner

Pannacotta

  • Koka upp grädde, socker och saffran i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
  • Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter, krama ur och tillsätt gräddblandningen. Rör ordentligt tills gelatinet smält.
  • Häll upp i glas eller djupa skålar och låt stå i kylskåp tills pannacottan stelnat.

Gelé

  • Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter. Koka upp puré och socker och ställ åt sidan. Krama ur gelatinet och tillsätt purén, rör ihop till en len gelé.
  • Sila av och toppa pannacottan med gelén. Låt stå i kylskåp i ytterligare minst 30 minuter.
  • Ta ut ur kylen minst 20 minuter före servering. Garnera med krossade pepparkakor och njut!