Belgiska våfflor med kardemumma
Ljuvliga matiga våfflor med kardemumma såklart! Älskar kardemumma!
Total tid 30 minuter minuter
Våfflor
- 250 g smör
- 6 dl vetemjöl 360g
- 1 1/2 dl strösocker 135g
- 1 tsk salt 5g
- 1 msk vaniljsocker (eller 2 tsk vaniljpasta) 10g
- 1-2 tsk stött kardemumma 8g
- 5 1/4 dl mjölk 3% 525g
- 3 st ägg 180g
Garnering
- vispgrädde eller grekisk yoghurt 300g
- färska blåbär eller sylt
- lönnsirap
Våfflor, gör så här!
Smält smöret, dra av kastrullen från värmen och låt svalna. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, modell större. Separera äggen och häll äggvitan i en rostfri bunke, ställ åt sidan. Vispa upp äggulan lätt med mjölken och häll ner i mjölblandningen, rör till en jämn smet. Tillsätt smöret och blanda väl. Vispa äggvitorna till en hård maräng och vänd försiktigt ner i smeten.Grädda våfflorna enligt anvisningar till ditt våffeljärn, på min kan man välja frasiga med mjuk inuti eller genom gräddade med samma textur rakt igenom. Servera med det du tycker om! Här blev det grekisk yoghurt med blåbär och lönnsirap! Nutella och vaniljglass vore ju mums!