Vispa upp ägg + äggula lätt i en rostfri bunke, glasskål funkar också fint. Rör ner strösocker, citronskal, citronsaft och köttet från passionsfrukterna. Sätt bunken över ett vattenbad, bunken skall helst inte nudda vattnet bara få ånga mot bunken. Värm curden under konstant omrörning på medelvärme med slickepott tills den tjocknat, har du en digital termometer så sjud krämen till 83 grader. Tag av från värmen och sila av i en bunke, rör ner smöret tills du har en slät och jämn kräm. Plasta in och ställ i kylen. Fyll sen en spritspåse med krämen till montering.
Tina hallonen och pressa på limejuice och blanda med florsocker, ställ i kylen.
Vispa upp grädden med vaniljsocker, det skall vara lättvispad. Det är viktigt för både smak och textur att grädden inte övervispas, fyll en spritspåse med grädden. Klipp sen ett stort hål innan du spritsar.
Kavla ut marsipanen tunt tunt, ca 2mm. Fastnar den kan du mjöla innan du kavlar. Eller kavla mellan två bakplåtspapper. Tryck ut rundlar med en pepparkaksform eller tryck med det glas du skall servera i.