Chokladfudge på nötter och dadlar.
En super smaskig fugde som du snabbt mixar ihop i en matberedare, alltså inget som skall kokas.
Total tid 30 minuter minuter
- 100 g mandelmjöl (funkar med skållad, mixad mandel)
- 50 g pistagenötter
- 10 st dadlar
- 1 nypa vaniljpulver
- 1/2 tsk havssalt
- 1/2 dl lönnsirap
- 1/2 dl kakao av bra kvalité
- 150 g mörk choklad
- 1/2 dl hackade pistagenötter
- 2 msk frystorkade bär/frukt
- 1/2 tsk havssalt
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 tsk stött kardemumma
Mixa mandelmjöl med pistage nötter tills du har ett fint mjöl, mixa i dadlarna.
Tillsätt vaniljpulver, havssalt, lönnsirap, kryddorna och kakao. Mixa till en slät massa men inte överarbeta.
Tryck ut massan i en rektangulär form som är klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen.
Hacka nötterna till din garnityr och ta fram allt du skall garnera med då chokladen snabbt stenar mot den kalla fudge massan.
Smält choklad försiktigt i en plastbunke i micron, låt svalna av lite.
Ta ut fudgen och täck med choklad och strö över din garnityr. Låt svalna i kylen innan du skär den i önskad storlek. Eller varför inte servera hela på en liten skärbräda så får dina gäster skära själva?!